Ἄνδρα μοι ἔννεπε, Μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ

πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσε.

Bezing mij, O Muze, de vindingrijke man, die zeer veel

rondzwierf, nadat hij de heilige stede van Troje verwoest had.

- beginregels Odyssee door Homerus

 

De K. Fanfare Iever en Eendracht neemt je tijdens dit themaconcert mee op Odyssee door het Griekse leven en de kunst. Mee naar Troje en door de onderwereld. Hopelijk breng je jouw obool (oude Griekse munt) mee, zodat je ook de rivier Styx kan oversteken. ;)

 

Griekenland is natuurlijk ook de geboorteplaats van de Olympische spelen. Hoewel de Olympische Spelen vandaag de dag al veel groter zijn dan enkel een hardloopwedstrijd over 190m, waaraan enkel mannen mochten deelnemen. Onze fanfare brengt je muziekstukken die je meenemen naar zowel de hedendaagse als de oudere Olympische Spelen.

 

En iedereen die aan Griekenland denkt, denkt natuurlijk ook aan de typische muziek en het dansen, Ώπα/OPA!

 

Na het concert kan je genieten van Griekse souvlaki’s.

 

Het concert, A Greek Odessey, vindt plaats op 04/05/2019, om 19u, in de Gonzaguazaal (SGi), Mechelseweg 129, 1880 Kapelle-op-den-Bos.

 

Je kan nu al je kaarten kopen, met of zonder eten, bij de muzikanten of door te bellen naar

0475 44 44 96 & 0477 43 41 24.

Concert + eten: €20 (enkel in voorverkoop, reserveren vóór 29 april) | Concert VVK: €10 | Inkom: €12

 

Wist je dat?:

Al sinds de oudheid is muziek een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven van de Grieken. Ons woord ‘muziek’ heeft zijn oorsprong in het Grieks, het is afgeleid van het Griekse μουσική (mousikí), wat letterlijk ‘ de Kunst van de Muzen’ betekent. De Muzen waren de negen dochters van de Oppergod Zeus. Zij waren de belichaming van inspiratie op het gebied van met name kunst en creativiteit.


Καλησπέρα (Kalispéra) en hopelijk tot dan!