Themaconcert

London's calling


Praktische info:

Zaterdag 3 juni 2023, om 19u30

Gonzaguazaal, KOBOS Campus M

Mechelseweg 129, 1880 Kapelle-op-den-Bos


Kaarten:

VIP (=Concert + eten): €25

(enkel in voorverkoop, reserveren vóór 28 mei)

Enkel concert: €10 in VVK, €12 aan inkom

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de muzikanten en bestuursleden of door te bellen naar 0477 43 41 24 of 0475 44 44 96

Op zaterdag 3 juni gaan we al voor de 12de keer op reis. Koninklijke Fanfare Iever & Eendracht neemt jullie tijdens dit themaconcert mee naar Engeland en ondanks de Brexit, hebben jullie hier geen visum voor nodig! ;)

Engeland, naast Noord-Ierland, Schotland & Wales, 1 van de 4 landen die deel uitmaken van het Verenigd Koninkrijk. Het land van Big Ben, Stonehenge, Shakespeare, The Queen, English breakfast, afternoon tea en nog zoveel meer...


England, with its history & air of magic

the soil & wood thick with meanings

that survive in fragments,

is an empire of imagination.

- T.S. Eliot (Amerikaanse dichter, die veel tijd in London doorbracht)

De Engelse cultuur is langdurig en diepgaand beïnvloed door de Keltische stammen die zich er vestigden in de IJzertijd. Daarna, door toedoen van de Romeinen, werd het eiland Christelijk geïnspireerd en later, dankzij The House of Tudor, Protestants. In de Moderne Tijd (als deel van het Verenigd Koninkrijk) werd het de onbetwiste leider op technologisch gebied.


Zeggen dat dit land rijk is aan geschiedenis en cultuur, is een understatement. Met z’n vele schrijvers, van Charles Dickens en Jane Austin, naar Agatha Christie en George Orwell. Maar momenteel zijn de bekendste schrijvers toch wel J.K. Rowling en J.R.R. Tolkien, die ook weer bijdragen aan het magische gevoel van het land, met hun verhalen over heksen, hobbits en elfen. En wie kent andere namen als, Charlie Chaplin, Stan Laurel (& Oliver Hardy), Alfred Hitchcock, Mr. Bean of James Bond nu niet? 

 

Ook heeft de regio een grote diversiteit aan muziek. Zowel oude traditionele melodieën als klinkende namen binnen de internationale muziekindustrie. We kennen allemaal wel een liedje van The Beatles of The Rolling Stones. En bijna iedereen begint spontaan te zingen wanneer je Queen of Spice Girls zegt. 


Onze dirigent, Bryan Verschueren, had dan ook keuze genoeg om zijn programma samen te stellen. Hou daarom onze facebook pagina in de gaten voor de 'honorable mentions'! ;)


Na het concert kan je genieten van porc cross and blackwell.


Klaar om deze verscheidenheid helemaal te beleven en jullie volledig in Engeland te wanen?


Cheerio! See you then?