Hallo allemaal,


Op 27 maart besliste de Nationale Veiligheidsraad de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te verlengen t.e.m. 19 april 2020 (met mogelijk verlening t.e.m. 3 mei).


Gezien deze beslissing zien wij ons genoodzaakt ons themaconcert, London Calling (25 april 2020), dan ook uit te stellen. De nieuwe datum kunnen wij nog niet geven, maar dit deel van onze Muzikale Wereldreis zal gewoon volgend jaar plaats vinden. Niemand mag reizen, muzikaal of niet ;)


Hoe beter we de opgelegde maatregelen volgen, hoe sneller we allemaal terug muziek kunnen spelen en kunnen genieten van concerten (samen met familie en vrienden).


Om jezelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus (Covid-19) kan je volgende maatregelen toepassen, om je persoonlijke hygiëne te verbeteren:

1. Blijf thuis al je ziek bent

2. Was regelmatig je handen

3. Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak

4. Geen zakdoek? Hoest of nies in je elleboogholte

Vertraag de verspreiding van het virus:

1. Blijf zo veel mogelijk thuis

2. Vermijd handen geven, kussen of knuffelen

3. Wees aandachtig voor risicogroepen. Dit zijn personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, personen met een verzwakt immuunsysteem, …

4. Contact tussen kinderen en ouderen is af te raden. Kinderen worden niet ernstig ziek van het coronavirus, maar kunnen het wel makkelijk verspreiden.

5. Hou voldoende afstand (1,5 meter) als je buiten bent


(bron: https://www.kapelle-op-den-bos.be/hoe-beschermt-u-zichzelf-en-anderen)

Op 25 april gaan we al voor de 12de keer op reis. De

K. Fanfare Iever & Eendracht neemt jullie tijdens dit themaconcert mee naar Engeland, met als afsluiter een typisch Engelse culinaire verrassing (enkel mits reservering!*). En ondanks de Brexit, hebben jullie hier geen visum voor nodig! ;)


Engeland, naast Noord-Ierland, Schotland & Wales, 1 van de 4 landen die deel uitmaken van het Verenigd Koninkrijk. Het land van Big Ben, Stonehenge, Shakespeare, The Queen, English breakfast, afternoon tea en nog zoveel meer...


England, with its history & air of magic

the soil & wood thick with meanings

that survive in fragments,

is an empire of imagination.

- T.S. Eliot (Amerikaanse dichter, die veel tijd in London doorbracht)


De Engelse cultuur is langdurig en diepgaand beïnvloed door de Keltische stammen die zich er vestigden in de IJzertijd. Daarna, door toedoen van de Romeinen, werd het eiland Christelijk geïnspireerd en later, dankzij The House of Tudor, Protestants. In de Moderne Tijd (als deel van het Verenigd Koninkrijk) werd het de onbetwiste leider op technologisch gebied.


Er kan dus wel gezegd worden dat de regio erg rijk is aan geschiedenis en cultuur. Met vele schrijvers, van Charles Dickens en Jane Austin, naar Agatha Christie en George Orwell. Maar de bekendste schrijvers op dit moment zijn toch wel J.K. Rowling en J.R.R. Tolkien, die ook weer bijdragen aan het magische gevoel van het land, met hun verhalen over heksen, Hobbits en elfen. Deze maken ondertussen deel uit van het grote filmaanbod. Wie kent de namen, Charlie Chaplin, Stan Laurel (& Oliver Hardy), Alfred Hitchcock, Mr. Bean of James Bond nu niet?


Ook heeft het land een grote diversiteit aan muziek. Zowel oude traditionele melodieën als klinkende namen binnen de grote Engelse muziekindustrie. We kennen allemaal wel een liedje van The Beatles of The Rolling Stones. En bijna iedereen begint spontaan te zingen wanneer je Queen of Spice Girls zegt.


Onze dirigent, Ludo Cools, had dus keuze genoeg om zijn programma samen te stellen. Hou daarom onze facebook pagina in de gaten voor de 'honorable mentions'! ;) (de link via het youtube logo)


Klaar om deze verscheidenheid helemaal te beleven en jullie volledig in het magische Engeland te wanen?


Praktische info:

Wanneer: zaterdag 25/04, om 19u

Waar: Gonzaguazaal (SGi), Mechelseweg 129,

1880 Kapelle-op-den-Bos

Kaarten (enkel concert): VVK: €10,00 | Inkom: €12,00

Kaarten + culinaire verrassing: €25,00 | *let wel dit is enkel in VVK en reserveren moet vóór 20 april!

VVK kan bij de muzikanten of door te bellen naar

0475 44 44 96


Cheerio! See you then?